小時候,家境不是很好,老爸好不容易存了一些錢,跟人家綁了一塊田種地瓜,每日辛苦的照顧,收成時卻遇到滯銷,除了分送給街坊鄰居外,一家大小幾乎每天吃地瓜,媽媽怕我們吃膩,研發了好多種口味,而最讓我懷念的就是炸薯條了。


下課後,吃著媽媽做的薯條,酥脆綿密的口感,不用什麼佐料,兄弟姐妹搶著吃,這樣的滋味,是滿足,更是幸福!而小時候傻傻的,卻從來不知道爸媽正為賠本在啜泣,長大的我,終於了解養家活口確實不容易!而我卻再也没機會,嚐到媽媽親手做的幸福滋味了。


就在尋找新跑道的時後,回憶起這一段往事,因此努力尋找當年幸福的味道,終於皇天不負苦心人,讓我成功的做出那令人懷念的炸薯條,而這薯條不只好吃,更有濃濃的思母之情,希望黃薯薯甘梅薯條的推出,能滿足所有喜愛傳統美食的饕客,更能一解所有遊子的思鄉之情。

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健康又營養滿分的地瓜

 

地瓜,味甘性溫,能滑腸通便,健胃益氣,它富含蛋白質、澱粉、果膠、氨基酸、膳食纖維、胡蘿蔔素、維生素A、B、C、E以及鈣、鉀、鐵等10餘種營養元素,是世界衛生組織(WHO)評選出來的十大最佳蔬菜的冠軍,營養學家也稱讚地瓜為【近乎完美的食物】。


地瓜的營養價值:
1.含有大量碳水化合物,主要由(麥芽糖)和(葡萄糖)組成。(葡萄糖)也是腦細胞最需要的營養。

2.地瓜含有豐富的維他命,可以提高血液中維他命c的含量,有預防壞血病的效用。

3.地瓜含有18種氨基酸。

4.地瓜中含有大量的黏液蛋白,可以促進膽固醇排泄,保持動脈硬化,減少高血壓的發生。

5.地瓜中含有大量的纖維素,可以防治便秘和直腸癌。

6.地瓜中含有珍貴的DHEA。

7.地瓜鹼度高,可以保持人體血液中的酸鹼平衡。

8.地瓜體積大、水份多、熱量卻不高,消化慢,有飽足感,也是一種很好的減肥食品。

 

多吃地瓜有益健康!

 

 

 Health nutrition perfect score sweet potato
The sweet potato, taste sweet and temperate, can the enterorrhea bowel movement, be good for the stomach the profit to be mad that it including the protein, the starch, the pectin, the amino acid, the meals textile fiber, carotene, Vitamin A, B, C, E as well as the calcium, the potassium, the iron and so on 10 nutritive elements, is richly ten big best vegetables champions which World Health Organization (WHO) evaluates, the nutritionist also commended the sweet potato is[near perfect food].


Sweet potato's nutritional value:

1. includes the massive carbohydrates, mainly and (glucose) is composed of (malt sugar). (glucose) is also the nutrition which the brain cell most needs.

2. the sweet potato includes the rich vitamin, may enhance in the blood the vitamin c content, has the prevention scurvy's effectiveness.

3. the sweet potato includes 18 kind of amino acids.

4. in the sweet potato includes the massive mucus protein, may promote the cholesterol excretion, maintains the arteriosclerosis, reduces hypertension's occurrence.

5. in the sweet potato includes the massive cellulose, may prevent and control the constipation and Rectal Cancer.

6. in the sweet potato includes precious DHEA.

7. the sweet potato alkalinity is high, may maintain in the human body blood's acid-base equilibrium.

8. the sweet potato volume is big, the moisture are many, the quantity of heat is not actually high, digests slowly, has the full full feeling, is also one kind very good loses weight food.

Eats the sweet potato beneficial health!

 

健康はまた栄養の満点のサツマイモです

 

サツマイモ、味の甘性は暖かくて、腸に滑って便通をよくすることができて、健やかな胃の益の息、それは蛋白質、でんぷん、ペクチン、アミノ酸、食事の繊維、カロチン、ビタミンカルシウム、カリウム、鉄のなど10数種類の農作物の生長に必要な元素に富んでA、B、C、Eおよび、世界保健機関(WHO)の評議して選出してくる十大最優秀野菜のチャンピオンで、栄養が家を学んでもサツマイモが【あやうく完璧な食品】なことを称賛します。


サツマイモの栄養価:
1.大量の炭水化物を含んで、主に(麦芽糖)と(ブドウ糖)から構成します。(ブドウ糖)脳細胞の最も必要とする栄養です。

2.サツマイモは豊富なビタミンを含んで、血液の中でビタミンcの含有量を高めることができて、壊血病を予防する効用があります。

3.サツマイモは18種類のアミノ酸を含みます。

4.サツマイモの中で大量の粘液の卵白を含んで、コレステロールが排泄することを促進することができて、動脈硬化を維持して、高血圧の発生を減らします。

5.サツマイモの中で大量のセルロースを含んで、予防と治療の便秘と直腸癌。

6.サツマイモの中で貴重なDHEAを含みます。

7.サツマイモのアルカリ度の高さ、人体の血液の中の酸っぱい塩基の平衡を維持することができます。

8.サツマイモの体積が大きいです、水の組が多いです、熱量が高くありません、消化は遅くて、十分に十分に思うことがあって、1種のとても良いダイエットする食品です。

 

多くサツマイモを食べる役に立つ健康!

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